Over Schoenmakerij Peters

 

Geschiedenis

In 1861 werd de eerste Schoenmakerij annex schoen- en sportwinkel Peters opgericht. Destijds werden alle schoenen zelf gemaakt en verkocht in de winkel. Sindsdien hebben er heel wat veranderingen plaatsgevonden, zowel in de winkel als in generaties van het familiebedrijf. Waar Schoenmakerij Peters begon als een kleine winkel in de Dorpsstraat is dit inmiddels uitgebreid naar een ruime winkel met een werkplaats. In 2014 begon de 6e generatie schoenmakers in het familiebedrijf en sindsdien wordt de zaak gerund door Jos, Hetty en zoon Lars van der Velden.

 

 

Hetty van der Velden- Peters

Doordat zowel mijn vader als opa schoenmakers waren, is het er bij mij met de paplepel ingegeven. Ik heb zelf in eerste instantie een totaal andere opleiding gedaan en dit vak ook uitgeoefend. Gaande weg ben ik steeds meer gaan helpen in het familiebedrijf en heb ik hier veel ervaring opgedaan. Na de geboorte van onze jongste spruit ben ik naast het opvoeden van drie jonge kinderen, de opleiding Schoenhersteller gaan volgen om meer te weten te komen over de schoen en het materiaal.

 

 

Jos van der Velden

Na eerst een technisch vak uitgeoefend te hebben ben ik kort daarna in de supermarkt branche werkzaam geweest. Ondertussen ben ik via mijn schoonouders geïnteresseerd geraakt in het schoenmakers vak.
Met mijn ervaring in de zowel de technische als de verkoopbranche had ik een goede basis om mijn opleiding als Schoenhersteller te starten.

Na eerst diverse stage adressen doorlopen te hebben, hebben mijn vrouw en ik samen het bedrijf van mijn schoonouders in 2000 overgenomen, waar mijn vrouw al reeds werkzaam was met haar vader en moeder.

Daarmee was de 4e generatie van het familie bedrijf een feit. Na een flinke verbouwing, waarbij wij het machinepark hebben gemoderniseerd en alle drie diverse specialisaties binnen ons vak hebben behaald, zijn wij helemaal klaar voor de toekomst.

 

 

Lars van der Velden

Als kind was ik vaak in de schoenmakerij te vinden, waar ik dan de oude hakken die werden weggegooid tegen elkaar plakte en even tegen de schuurband hielt wat soms wel eens afliep met een schaafwondje. Dat weerhield mij er niet van om op mijn 21st schoenmaker te worden en de opleiding als Schoenhersteller op de Dutch Shoe Academy te volgen.
Ik ben mijn eerste jaar begonnen bij Motop in Tiel en ben vervolgens bij De Schoenmakerij in Ede gaan werken, hier heb ik 3,5 jaar met veel plezier gewerkt.

Omdat het werk toenam bij Schoenmakerij Peters werd ik door mijn ouders gevraagd om hen te helpen. En zo ben ik in 2014 mede-eigenaar geworden van Schoenmakerij Peters waar ik elke keer weer met plezier en vol passie werk.

 

Registerpodologie

Sinds 2021 volg ik de 4 jarige HBO opleiding Registerpodologie. De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.

Informatie Registerpodologie

 

Video impressie Schoenmakerij

 

 

Contact

Schoenmakerij Peters

[email protected]

0481-371963

Dorpsstraat 66

6661 EN Elst Gelderland

 

Openingstijden:

Maandag: Gesloten

Di. t/m Vrij. : 9:00 - 17:30

Zaterdag.    : 9.00 - 17:00

Zondag: Gesloten