Schoenverhoging

Schoenverhoging

Als u beenlengte verschil heeft dan ontkom je er niet aan om een aanpassing te doen onder je schoenen of in je schoenen. In dit artikel leggen wij uit:

1. Hoe u zelf uw schoenen kan verhogen.

2. En wat de mogelijkheden zijn om je schoenen door ons vakkundig te laten verhogen.

 

Zelf verhogen

In je schoen kunt u zelf een tallonet leggen. Hiermee kun je eenvoudig je hakverhogen. De Mysole Heellift zijn verkrijgbaar in 3, 5, 8 of 10mm. Wij verkopen ze in de winkel of u kunt ze eenvoudig via onze webshop bestellen voor maar € 7,75 per paar. Let op! Als je meer dan 5mm gaat verhogen dat het risico bestaat dat je schoenen niet meer goed aangesloten zit om je voeten. Dit is vooral bij lage schoenen het geval. Wilt u dit voorkomen of heeft u schoenen waarbij een tallonet niet mogelijk is, zoals sandalen. Dan kunnen wij de verhoging onder de schoen plaatsen.

 

Vakkundig verhogen

U heeft geen orthopedische schoenen nodig als u alleen een beenlengte verschil heeft. U kunt gewoon de modieuze leuke schoenen laten verhogen die u in de schoenwinkel heeft gekocht. Wij verhogen zelfs confectieschoenen voor mensen met een beenlengte verschil van 4,5cm. Welke soort schoenen en hoe wij dat doen ligt aan wat voor een onderwerk onder uw schoen zit. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden:

 • Gegoten onderwerken (doorlopende zool): Wandelschoenen, sneakers, comfortschoenen, werkschoenen S1 t/m S5 normering, sandalen.
 • Met hak: Nette herenschoenen, nette damesschoenen, laarzen, & pumps.

 

  

 

Werkwijze

Gegoten onderwerken (doorlopende zool): Bij gegoten onderwerken kunnen we de zool (bijna altijd) insnijden, zodat we de verhoging tussen de bestaande zool kunnen plaatsen. Aan de hand van de dikte word bepaalt of dat de zool van hak tot aan de bal van de voet word verhoogd. En vanaf 1cm of 1,5cm komt er ook onder de bal van de voet een verhoging.

Met hak: Bij schoenen met een verhoogde hak zijn er meerdere opties mogelijk. We kunnen de verhoging onder de hak en tussen de hak plaatsen. We kunnen de verhoging ook verdelen, namelijk als u bijv. links 1cm verhoging nodig heeft. Dan kunnen we links 0,5cm erbij doen en rechts 0,5cm eraf halen. Heeft u meer dan 1cm of 1,5 cm verhoging. Dan word er ook onder de zool een verhoging geplaatst. Hierbij word altijd eerst de complete hak eronder uit gehaald om het vervolgens terug te plaatsen, zodat de zool niet los kan laten.

 

Materiaal

Om een schoen te verhogen gebruiken we extreem licht en sterk materiaal, zodat de verhogende schoen minimaal zwaarder word. Wij hebben alle mogelijke kleuren zolen en hakken die wij kunnen bestellen op voorraad. En wij gebruiken de beste lijmen wat bestand is tegen elk typen weer.

 

Opsturen

Woont u niet in de buurt neem dan gerust contact met ons op, zodat wij de schoenaanpassing kunnen bespreken. Na het gesprek kunt u de schoenen eenvoudig opsturen en zorgen wij ervoor dat de schoenen binnen enkele dagen weer thuis worden gestuurd.

 

Advies

Voor vragen en advies neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs in onze schoenmakerij in Elst.

 

Beenlengteverschil opmeten

Wij meten zelf niet uw beenlengte verschil op. Om beenlengte te constateren en wat het verschil is adviseren we om langs te gaan bij een huisarts of podotherapeut.

Reacties

 1. Lars van der Velden Lars van der Velden

  Beste Suus, wij kunnen onder de MAG schoenen ook een verhoging plaatsen. Voor een beter advies kan je mij het beste een mail sturen van de schoenen naar [email protected] of bellen 0481-371963.

 2. Lars van der Velden Lars van der Velden

  Beste Mario,

  Wij kunnen een Nike schoen verhogen. Verwachte kosten voor 1,5cm is €79,-

  Groeten, Lars

 3. Vleugels Mario Vleugels Mario

  Beste , kunnen jullie een nike air max 90 schoen verhogen met 1.5 cm en wat is de prijs ongeveer ?
  Mvg Mario

 4. Lars van der Velden Lars van der Velden

  Sorry Theo ik heb je reactie niet gezien.
  U heeft vragen waar ik moeilijk antwoord op kan geven. Het beste is om ons te bellen. Wij zijn vanaf dinsdag t/m zaterdag telefonisch beschikbaar. 0481-371963

 5. Lars van der Velden Lars van der Velden

  Dat is gemakkelijk. Wij kunnen alle slippers verhogen. Het beste is om een foto te sturen naar [email protected] zodat ik je meer kan vertellen over het eindresultaat.

  Groeten, Lars van der Velden

 6. Jacqueline Fredriks Jacqueline Fredriks

  Bij welke soort slippers kunnen jullie een zooltje van 8mm plaatsen?
  Graag merknaam en model als jullie dat weten

 7. Theo Middelkoop Theo Middelkoop

  Kunt u mij vertellen wat de lichtste heren sportschoenen zijn waar u 2,5 cm tussen kunt maken?
  Iets van Nike air of zoiets?

  Met vriendelijke groet,
  Theo Middelkoop

 8. Theo Middelkoop Theo Middelkoop

  Ik heb een beenlengteverschil van 2,5 cm en ik zou heel graag eens lichte sportschoenen willen.
  Kunt u mij vertellen wat mijn opties zijn?

  Vriendelijke groet,
  Theo Middelkoop

 9. Lars van der Velden Lars van der Velden

  Wij zitten in Elst Gelderland. Tussen Arnhem en Nijmegen.

  Verhoging van 1,8cm kost rond de 50 en 60 euro. Ik kan u op afstand zonder foto's geen exacte prijs geven omdat wij per schoen bepalen hoe we de verhoging gaan maken.

  Sommige klanten komen de eerste keer langs met de schoenen om kennis met ons te maken. En bij de nieuwe schoenen sturen ze het gewoon naar ons toe.

  Groeten,
  Lars

  Schoenmakerij Peters

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.