Wandelsokken

wandelsokken bij Schoenmakerij Peters

Als u graag en veel wandelt wilt u optimaal kunnen genieten van uw wandeltocht. Dat kan alleen als uw voeten en benen comfortabel zijn! Een goed paar wandelsokken maakt uw wandeling of hiking tocht een stuk aangenamer en zorgt ervoor dat u de finish altijd haalt!

Wat zijn wandelsokken?

Als u veel wandelt worden uw benen en voeten extra belast. Dit kan vervelende kwaaltjes zoals blaren, kramp, opzwelling en vermoeidheid met zich meebrengen. Wandelsokken zijn zodanig afgewerkt dat ze deze kwaaltjes helpen voorkomen, voor een extra prettige wandeltocht. De wandelsokken die wij in onze winkel verkopen zijn voorzien van compressie, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en de kans op blessures, vermoeide benen en voeten en opzwellingen afneemt. Na een flinke wandeling herstellen uw spieren bovendien sneller, zodat u er ook de volgende dag weer tegenaan kunt. Extra handig bij meerdaagse wandeltochten zoals de Nijmeegse Vierdaagse!

Hoe kies ik de juiste wandelsok?

De keuze voor de juiste wandelsok is afhankelijk van verschillende factoren zoals de lengte van de sok, de dikte van de sok en het materiaal.

De juiste soklengte kiezen

Of u kiest voor een lange of korte wandelsok kan veel invloed hebben op het draagcomfort en hangt vooral af van de hoogte van uw wandelschoenen. Een hoge wandelschoen gaat het beste samen met een lange wandelsok, omdat de rand van de schoen dan niet in uw been kan snijden of kan irriteren. Lage wandelschoenen gaan zowel goed samen met korte als met lange wandelsokken. Kies voor de sok waar u en uw voeten zich het prettigst bij voelen. Schoenmakerij Peters verkoopt zowel hoge als lage wandelsokken in verschillende kleuren en patronen.

wandelsokken bij Schoenmakerij Peterswandelsokken bij Schoenmakerij Peters

De juiste sokdikte kiezen

Wandelsokken zijn vaak iets dikker dan gewone sokken, voor extra demping en meer comfort. Hierdoor krijgt u minder last van pijnlijke voeten en hakken tijdens het wandelen. Houdt er rekening mee dat wanneer u voor een extra dikke wandelsok kiest, het kan zijn dat u uw wandelschoenen een maatje groter moet dragen. Het beste is daarom om uw wandelsokken en schoenen altijd samen te passen. Schoenmakerij Peters verkoopt wandelsokken die extra dik zijn gebreid, zonder dat deze dikte als hinderlijk wordt ervaren bij het dragen in de wandelschoenen. Probeer het gerust in onze winkel!

Het juiste sokmateriaal kiezen

Het materiaal van uw wandelsok heeft veel invloed op het draagcomfort. De meeste wandelsokken bevatten daarom materialen om de pasvorm en temperatuurregulatie te optimaliseren. Schoenmakerij Peters verkoopt wandelsokken van Sockwell. Deze zijn gemaakt van alpaca- en merinowol garens, nylon en spandex. Het alpaca- en merinowol zorgen voor een optimale temperatuur en een zijdezacht gevoel, nylon stretch levert verbetert de pasvorm en spandex voorkomt slijtage zodat u zo lang mogelijk plezier van uw sokken heeft.

wandelsokken bij Schoenmakerij Peterswandelsokken bij Schoenmakerij Peters

De voordelen van wandelsokken

  • Blaren worden voorkomen
  • Minder kans op blessures door compressie in de sokken
  • Sneller en beter spierherstel na een wandeltocht
  • Geen last van te koude of te warme voeten door de temperatuur regulatie
  • Geen last van zweetvoeten door de optimale vochtopname
  • De sokken zijn naadloos om irritaties te voorkomen

Naast de wandelsok kunt u in onze winkel ook terecht voor compressiekousen en diabetes sokken.