Compressiekousen

compressiekousen op het werk - Schoenmakerij Peters

Heeft u vaak last van vermoeide benen? Heeft u een baan waarbij u veel staat, of juist heel veel stilzit? Dan zijn compressiekousen waarschijnlijk een goede oplossing voor u! Bij Schoenmakerij Peters in Elst kunt kunt u compressiesokken in verschillende lengtes, kleuren en patronen kopen voor maar €29,50. Wij adviseren u graag in onze winkel over de beste gezondheidssokken voor u.

Waar moet ik op letten als ik compressiekousen wil kopen?

Er bestaan verschillende soorten compressiekousen. Wanneer u overweegt om een paar compressiekousen te kopen is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen wensen en de ondersteuning die uw benen nodig hebben.

De drukklasse van compressiekousen

De Sockwell compressiekousen die u bij Schoenmakerij Peters in Elst kunt kopen zijn verkrijgbaar in twee compressieklassen: drukklasse 1 en drukklasse 2. Voor lichte ondersteuning en dagelijks gebruik kunt u het beste voor drukklasse 1 (15-20 mmHg) gaan. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld rusteloze benen en krijgt u minder snel last van uw benen wanneer u dagelijks lange periodes staat. Compressiesokkenmet drukklasse 2 (20-30 mmHg) bieden een stevigere mate van compressie en kunnen hierdoor als betaalbaar en trendy alternatief voor medische steunkousen worden gebruikt. Vraag gerust om advies in onze winkel, wij adviseren u graag over de meest geschikte drukklasse voor u!

Waarvoor kan ik compressiekousen gebruiken?

Compressiekousen zijn in heel veel situaties te gebruiken. Vooral de drukklasse 1 compressiekousen zijn geschikt voor alledaags gebruik zoals voor een beroep waarin u veel staat of juist heel veel zit, tijdens lange autoritten of vliegreizen, tijdens de zwangerschap of als u vaak last heeft van kramp in uw kuiten, blaren, en meer.

Hippe compressiekousen

Bij het woord compressiekousen denkt u waarschijnlijk gelijk aan lange huidskleurige sokken. Maar wist u dat het ook anders kan? Schoenmakerij Peters verkoopt hippe compressiekousen van Sockwell in verschillende kleuren en patronen. Ga bijvoorbeeld voor onopvallende zwarte compressiesokken of kies een trendy patroon uit de collectie. Waar u ook voor kiest, het is van buiten niet te zien dat u compressiekousen draagt!

compressiekousen van Schoenmakerij Peters in Elst compressiekousen van Schoenmakerij Peters in Elst compressiekousen van Schoenmakerij Peters in Elst

Steunkousen op de werkvloer

Veel beroepen vragen heel wat van onze voeten en benen, waardoor de bloedsomloop van de voeten naar het hart niet altijd optimaal is. Als verpleegkundige, winkel- of horeca medewerker bent u de hele dag door veel in beweging, waardoor u snel vermoeide benen en voeten krijgt. In de bouw hebben warmte en kou veel effect op de bloedcirculatie van de voeten en met een kantoorbaan komt u vaak beweging te kort waardoor het bloed minder goed kan stromen. Compressiekousen zijn daarom voor vrijwel iedere beroep een ideale ondersteuning op de werkvloer! Ze houden uw benen en voeten fit, op de juiste temperatuur en verbeteren het draagcomfort van uw werkschoenen.

Het verschil tussen compressiekousen en steunkousen

Compressiesokken en steunkousen worden vaak door elkaar gehaald, terwijl er wel degelijk een verschil hiertussen bestaat. Steunkousen zijn alleen met een doktersverklaring te verkrijgen en bieden over het algemeen meer steun dan compressiekousen. De compressiesokken met drukklasse 2 kunnen door hun hoge mate van druk echter worden gezien als medische compressiekousen en kunnen dan ook als betaalbaar en trendy alternatief voor steunkousen worden gebruikt.

De voordelen van compressiesokken

Het dragen van compressiekousen heeft veel voordelen:

  • Minder last van vermoeide of rusteloze benen en voeten
  • Compressiesokken helpen tegen vochtophoping in de benen en voeten
  • Compressiesokken verkleinen de kans op spataderen, blaren, blessures, voetschimmel, kramp en trombose
  • Nooit te warme of koude voeten door de perfecte temperatuur regulering
  • Compressiekousen voorkomen zweetvoeten en nare luchtjes
  • Compressiekousen maken het dragen van schoenen comfortabeler door hun perfecte pasvorm en voetbedjes
  • Compressiesokken zijn naadloos waardoor irritaties worden voorkomen

Wist u dat wij ook diabetes vriendelijke sokken en wandelsokken van Sockwell verkopen? Neem een kijkje in onze winkel en vraag onze medewerkers naar de beste sok voor u.